Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

O manifestaciji

„Dani Vlade S. Miloševića“ su tradicionalna manifestacija koja se održava u kontinuitetu u Banjaluci od 1999. godine. Ustanovljena je povodom obilježavanja godišnjice rođenja akademika Vlade S. Miloševića, etnomuzikologa, kompozitora i muzičkog pedagoga, jednog od najvećih imena umjetničke muzike Republike Srpske i BiH. Organizatori ove manifestacije su Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Muzikološko društvo Republike Srpske. Ovo je jedinstvena manifestacija ovakvog karaktera u Republici Srpskoj, a svrha manifestacije je promocija i razvoj umjetničkog i naučnog stvaralaštva prvenstveno u oblasti muzike, ali i drugih vidova umjetnosti. Cilj ove manifestacije je podizanje nivoa opšte kulturne i umjetničke svijesti cjelokupnog društva na našim prostorima. S radošću i uzbuđenjem objavljujemo program manifestacije  „Dani Vlade S. Miloševića 2022“ koja ove godine traje od 9. do 20. aprila. 

PROGRAM: Dani „Vlade S. Miloševića 2022"

Arhiva ranijih programa:

PROGRAM: Dani „Vlade S. Miloševića" 2021

 

01.

Istorijat

Prvi naučni skup je održan 20. aprila 2001. godine povodom stogodišnjice od rođenja Vlade Miloševića i okupio je značajne stručnjake regiona, prvenstveno iz oblasti Etnomuzikologije i Muzikologije. Naučni skup je primarno obrađivao teme vezane da djelovanje akademika Vlade Miloševića kao etnomuzikologa, kompozitora i pedagoga. 

02.

Prijava radova

Od 2010. godine naučni skup je definisan sa šire postavljenom temom koja pruža mogućnost prijave radova veoma širokog spektra Vlado S. Milošević- etnomuzikolog, kompozitor i pedagog – Tradicija kao inspiracija. Od tada naučni skup okuplja značajne učesnike iz četiri muzičke oblasti: Muzikologija, Etnomuzikologija, Muzička teorija i Muzička pedagogija. Svi naučni skupovi su propraćeni štampanjem Zbornika radova, koji izlazi nakon održanog naučnog skupa.

Dani Vlade S. Miloševića

Promo video 2022.

Galerija

Pogledajte dostupne fotografije