Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

О манифестацији

„Дани Владе С. Милошевића“ су традиционална манифестација која се одржава у континуитету у Бањалуци од 1999. године. Установљена је поводом обиљежавања годишњице рођења академика Владе С. Милошевића, етномузиколога, композитора и музичког педагога, једног од највећих имена умјетничке музике Републике Српске и БиХ. Организатори ове манифестације су Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Музиколошко друштво Републике Српске. Ово је јединствена манифестација оваквог карактера у Републици Српској, a сврха манифестације је промоција и развој умјетничког и научног стваралаштва првенствено у области музике, али и других видова умјетности. Циљ ове манифестације је подизање нивоа опште културне и умјетничке свијести цјелокупног друштва на нашим просторима. С радошћу и узбуђењем објављујемо програм манифестације  „Дани Владе С. Милошевића 2022“ која ове године траје од 9. до 20. априла. 

ПРОГРАМ: Дани „Владе С. Милошевића 2022"

Архива ранијих програма:

ПРОГРАМ: Дани „Владе С. Милошевића" 2021

 

 

01.

Историјат

Први научни скуп је одржан 20. априла 2001. године поводом стогодишњице од рођења Владе Милошевића и окупио је значајне стручњаке региона, првенствено из области Етномузикологије и Музикологије. Научни скуп је примарно обрађивао теме везане да дјеловање академика Владе Милошевића као етномузиколога, композитора и педагога.  

02.

Пријава радова

Од 2010. године научни скуп је дефинисан са шире постављеном темом која пружа могућност пријаве радова веома широког спектра Владо С. Милошевић- етномузиколог, композитор и педагог – Традиција као инспирација. Од тада научни скуп окупља значајне учеснике из четири музичке области: Музикологија, Етномузикологија, Музичка теорија и Музичка педагогија. Сви научни скупови су пропраћени штампањем Зборника радова, који излази након одржаног научног скупа.

Дани Владе С. Милошевића

Промо видео 2022.

Галерија

Погледајте доступне фотографије