Skip to content
Владимир Клепић, ма

Доцент

Владимир Клепић, рођен 27. 5. 1983. године у Бихаћу од оца Милорада и мајке Снежане (дјевојачки Пећанац). Основну школу, након напуштања родног града због ратних дејстава 1995. године, завршава у Вршцу, Република Србија. У Основној школи „Вук Караџић“ у Вршцу урадио прве радове из области илустрације за школске новине „Вучко”, за које је био и члан уредништва задужен за дизајн. Средњу економску школу завршава у Бањој Луци, у којој има и прву изложбу. Након средње школе запошљава се у тржном центру „Славија комерц - Cash and carry” (од 2002. до 2003. годинe), гдје ради на пословима одржавања хардвера рачунара и књиговодственoг софтвера. Уписао се на Академију умјетности Универзитета у Бањој Луци 2006. године, смјер Сликарство у класи професора Весе Совиља. Након друге године пребацује се на смјер Графика, у класу професора Ненада Зељића, код кога је дипломирао 2010. године. Након основних студија уписује мастер студије на истом факултету код професора Ненада Зељића и завршава их 2013. године са завршним радом - изложбом под називом „Ментална пројекција слике”.

Професионално искуство

Ужа умјетничка-научна област: Графички дизајн

У току студија излагао самостално и на колективним изложбама. Од 2011. до 2014. године радио на креирању и дизајнирању информативних и промотивних материјала, на продукцији изложби, вођењу студијских путовања и других активности за Академију умјетности Универзитета у Бањој Луци.

 

Од 2014. године запослен на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци као сарадник на студијском програму Ликовне умјетности – Катедра за графички дизајн.