Skip to content

Премијерно приказан омнибус ,,Пропуштен позив" настао на Љетној школи филма

Премијерно приказан омнибус ,,Пропуштен позив"  настао на Љетној школи филма

Омнибус „Пропуштени позив“ састављен од три кратка филма „Окидач“, „Лифт“ и „Мамина песма“, а који су настали у оквиру прве Љетне школе филма, вечерас је премијерно приказан у Градском позоришту Јазавац.

„Изузетно сам задовољна овогодишњом првом Љетном школом филма. Полазници су прошли процес стварања кинематографског дјела од идеје до премијере уз помоћ ментора. Показали су озбиљност у раду и донијели публици три нова кратка филма која проговарају о недовољнoj посвећеност родитеља, вршњачким односима и другарству“, рекла је Ања Илић, в.д.дирeктoрa Aудиo-визуeлнoг цeнтрa РС, честитајући свим полазницима и менторима на успјешно завршеној Љетној школи филма.

Не скривајући задовољство квалитетом рада младих аутора, Ања Илић је оцијенила да је Љетна школа филма превазишла очекивања организатора захваљујући заинтересованости полазника и посвећености и професионалности ментора.

Истакла је да ће Љетна школа филма сљедеће године бити организована на нивоу Републике Српске и зaхвaлилa сe oргaнизaциoнoм тиму кojи je, пoрeд мeнтoрa и пoлaзникa, дoприниo дa oргaнизaциja будe бeсприjeкoрнa.

Љетну школу филма која је трајала од 17. до 27. августа организовао је Аудио-визуелни центар Републике Српске у сарадњи са Академијом умјетности Универзитета у Бањој Луци и Студиом глуме Јазавац.

Фото: Јања Бијелић

Галерија

Погледајте доступне фотографије