Skip to content

ПАФ - Магија позоришта, од 30. јуна до 3. јула у Бањој Луци

ПАФ - Магија позоришта, од 30. јуна до 3. јула у Бањој Луци

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Центар за визуелну умјетност по други пут организују Позоришни академски фестивал - ПАФ, који ће се одржати од 30. јуна до 3. јула у Народном позоришту Републике Српске.

ПАФ је осмишљен као фестивал академског позоришта, који ће да на једном мјесту окупи студенте драмских умјетности академија и факултета из региона, са циљем да им пружи прилику за размјену знања, искустава и вјештина, као и за стварање нових умјетничких вриједности, те промовише младе позоришне умјетнике и подстакне интензивнију сарадњу и јачање веза између Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и сличних образовних институција из окружења.

Други ПАФ угостиће преко стотину учесника, а публика ће, у оквиру богатог такмичарског програма, имати прилику да погледа сљедеће представе факултета и академија драмских и сродних умјетности из региона: ,,Стаклена менажерија” (Факултет драмских умјетности у Цетињу), ,,Нора - Луткина кућа” (Академија умјетности у Бањој Луци), ,,Секс, лажи и дивље гуске” (Факултет драмских уметности у Београду), ,,Љубав и кривица” (Факултет савремених уметности у Београду), ,,Зеко, зеко” (Академија уметности у Београду) и ,,Прљава” (Академија уметности у Новом Саду).

Поред изузетног такмичарског програма, као и претходне године, у оквиру фестивала одржаће се и занимљив пратећи програм - јавно читање драмских текстова студената Драматургије Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, предавање ,,Позориште у савременом међувремену” професора Божидара Ђуровића, представа у част награђених ,,Марсо”, те ПАФтерпарти, на којем ће наступити ди-џеј Душан Радусиновић.

Партнер Позоришног академског фестивала је Народно позориште Републике Српске, покровитељи су Министарство просвјете и културе Републике Српске и Град Бања Лука, спонзор фестивала је компанија М:тел, док су спонзори представа Дрина осигурање, МФ банка, компанија Новоматик и Завод за уџбенике и наставна средства.

Улаз на све програмске садржаје је бесплатан, а сам програм и више информација о фестивалу можете пронаћи на званичним ПАФ Фејсбук и Инстаграм страницама.

Изјава Соње Ђурић, продуценткиње фестивала, доступна је за преузимање