Skip to content

Додјелом награда најбољима завршен други Позоришни академски фестивал ПАФ!

Додјелом награда најбољима завршен други Позоришни академски фестивал ПАФ!

На великој сцени Народног позоришта Републике Српске, синоћ је одржана свечана додјела награда овогодишњег Позоришног академског фестивала. Одлукама жирија и публике, награђене су сљедеће представе, глумци и глумице:

НАГРАДА ПУБЛИКЕ

Представа која је по гласовима публике имала највећу просјечну оцјену је представа ,,Прљава”, Академије уметности у Новом Саду.

СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ ЗА ГЛУМАЧКУ БРАВУРУ

ТАМАРА СТАНИСАВЉЕВ (Факултет савремених уметности у Београду)
Веома слојевиту и тајанствену улогу Анђе у драми ,,Љубав и кривица”, Тамара Станисављев  је користећи сведена, али брижљиво промишљена глумачка средства остварила својеврсну глумачку бравуру и контролисаном емоцијом у великој мјери допринијела да ова представа до последњег тренутка плијени својом узбудљивошћу. 

SZABO REGINA (Академија уметности у Новом Саду)
С необичном глумачком сугестивношћу и увјерљивошћу, Регина је плијенила разноврсношћу сваког сценског појављивања и одиграла маестрално лик дјевојке са друштвене маргине. 

СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ПАРТНЕРСКИ ОДНОС

MEZEI GRESAK LEA, AGYAS ADAM (Академија уметности у Новом Саду)
Није уобичајено да двоје младих људи до те мјере разумију и сценски убједљиво дочарају компликован супружнички однос без дјеце. Својом маштовитом игром и глумачком прецизношћу остварили су својеврсну партнерску игру.

СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА КОЛЕКТИВНУ ИГРУ 

Ансамбл представе ,,Секс, лажи и дивље гуске” (Факултет драмских уметности у Београду)
Глумци су у колективној и надахнутој игри испричали ову занимљиву животну причу користећи пробрана глумачка средства и у духу поетике и својеврсног хумора прожетог иронијом и самоиронијом Вуди Алена, одиграли представу у којој су они уживали на сцени, колико и публика која их је гледала.

НАЈБОЉА СПОРЕДНА ГЛУМИЦА

НАТАЛИЈА СТЕПАНОВИЋ (Факултет драмских уметности у Београду)
Наталија је улогу Сенди осмислила и одиграла са необичном лакоћом и прецизношћу, користећи селективна комична глумачка средства.

АНЂЕЛА ТАСИЋ (Академија умјетности у Бањој Луци)
Комплексну улогу Линде, Анђела Тасић ваљано је осмислила и ненаметљивим драмским  средствима цјеловито остварила.

НАЈБОЉИ СПОРЕДНИ ГЛУМАЦ

МАТИЈА МЕМЕДОВИЋ (Факултет драмских умјетности у Цетињу)
Улогу Џима О'Конора, младића који се задесио у необичној животној ситуацији, Матија Мемедовић је одиграо допадљиво, са духовитом сналажљивошћу у свакој драмској ситуацији.

МАРКО ШУКАЛО (Академија умјетности у Бањој Луци)
Лик Крогстада, агресивног, упорног и осветољубивог рачуновођу, одиграо је самоувјерено прецизно и надахнуто.

НАЈБОЉА ГЛАВНА ГЛУМИЦА

АНА ТОМИЋ (Академија уметности у Београду)
Супериорну и ауторитативну улогу маме Зеко која је суштински глава породице, Ана Томић је остварила суптилним духовитим и маштовитим средствима, а са израженим сценским шармом.

НАЈБОЉИ ГЛАВНИ ГЛУМАЦ

ЂОРЂЕ ЈОВИЧИЋ (Факултет савремених уметности у Београду)
Лик Бановић Страхиње, који је један од занимљивијих и изазовнијих ликова у српској драмској литератури, Ђорђе Јовичић је студиозно осмислио, сценски увјерљиво, разложио и разноврсним глумачким средствима показао широк дијапазон глумачких средстава и изразито глумачко умијеће.

НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА

ПРЉАВА (Академија уметности у Новом Саду)
Овај оригинални драмски текст Беле Пинтера је изразито актуелна, сурова, и друштвено ангажована животна прича. Глумци су је изванредно осмислили, страствено и надахнуто појединачно и колективно одиграли. Користећи модерни сценски израз веома су лако пронашли уску стазу између глумаца и публике, а да притом ниједног гледаоца нису оставили равнодушним.

Честитамо свим награђенима!

Галерија

Погледајте доступне фотографије