Skip to content

ДЕМОФЕСТ додијелио награде ,,Горан В. Јанковић” за плакат

ДЕМОФЕСТ додијелио награде ,,Горан В. Јанковић” за плакат

Изложба плаката пристиглих на конкурсу за награду ,,Горан В. Јанковић” на тему ,,Демофест-а” отворена је у сриједу, 19. јула у Дому омладине Бања Лука.
Задовољство нам је и част што су наши студенти на конкурсу освојили запажене резултате! 
Прва награда у износу од 2.000 KМ додијељена је нашој студенткињи графичког дизајна Ани Јовановић, другу награду у износу од 1.000 KМ однио је Матео Оснек из Сарајева, док је трећа награда у износу од 500 KМ припала Марину Токићу и Јани Питало из Сплита. Специјални помен отишао је у руке Алекси Доведену, такође нашем студенту. 
На регионално расписани конкурс за дизајн плаката, пристигло је укупно 237 радова од 137 аутора и ауторки. Стручни жири у саставу проф. мр. Бојан Хаџихалиловић (Академија ликовних умјетности Сарајево, одсјек графички дизајн), проф. др Младен Миљановић (Академија умјетности УНИБЛ, смјер за интермедијалну умјетност), Владимир Kлепић ма, доцент (Академија умјетности УНИБЛ, смјер графички дизајн), као и креативни директори ,,Aquarius-а” Дејан Шијук и Александар Живанић је имао сложен задатак - да изабере 31 рад који ће бити представљен на изложби, као и на билбордима широм Босне и Херцеговине.
Овогодишње такмичење било је отворено за све младе креативце, како би кроз овај позив и изложбу били регионално препознати, али и валоризовани као аутори.
Музички фестивал ,,Демофест” настао је као интерни пројекат агенције ,,Aquarius”, која је још прије 30 година у своје темеље уградила љубав и посвећеност према графичком дизајну и креативној комуникацији. Све то не би било могуће без једног од оснивача ,,Aquarius-а”, Горана В. Јанковића, који нас је нажалост прерано напустио, а по чијем имену је данас названа ова награда. Иначе, Јанковић је био сликар, дизајнер, доктор економије, професор и оснивач одсјека за графички дизајн на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци.
Изложба радова приспјелих на конкурс за најбољи плакат ,,Горан В. Јанковић” одржава се у склопу регионалног фестивала демо бендова ,,Демофест” и биће отворена за све заинтересоване током трајања фестивала, до недјеље 23. јула 2023.

Галерија

Погледајте доступне фотографије